\

 

De Wonder collectie

Een collectie van warme, kalme en gelaagde aquarel schilderijen, geinspireerd door ‘slow living’ en verwondering. Bekijk de collectie schilderijen hieronder.

Schilderijen als een herinnering aan de kracht van verwondering

De Wonder collectie is tot dusver één van mijn gekoesterde collectie en misschien wel één van de meest kwestbare. De collectie schilderijen is gemaakt tijdens mijn zwangerschapsverlof van mijn jongste zoon. Het was een periode van vertraging, onthaasten, verstilling en ontdekken. Een periode van veel momenten van verwondering. 

Dit resulteerde in een mooie en rustgevende collectie schilderijen. De schilderijen zijn gemaakt met zelfgemaakte aquarel van aardepigmenten en pastel, ingelijst in een blank houten baklijst. 

Widen your field of view and see the beauty and value
of the little and everyday

Wonder

Kunst voor een warm en rustgevend thuis

I am aware
Of the pitfall
In busyness and speed

Familiar routes,
Practical ones,
My mind’s on what proceeds

Information abounds,
Harsh sounds surround,
Potential for overwhelm, indeed

I close my eyes,
Cover my ears,
To slow down and hush the speed

Restlessness in the beginning,
Boredom sometimes winning,
But then…

Space blooms, an open heart,
Curiosity, free to flow,
To explore, to boldly go

In this moment, I find peace,
An open heart’s,
There is only now

In the old, I find new
I see grandeur in the small
And beauty in the everyday

There is room for wonder

Deze collectie schilderijen is niet alleen ontstaan tijdens mijn zwangerschapsverlof, maar heeft mij ook op verschillende manieren uitgedaagd. Het omarmen van vertragen in deze periode bood een kans voor creativiteit, nieuwsgierigheid en experimenteren.

Wat deze collectie ook bijzonder maakt, is dat het mijn debuut was in het schilderen op canvas en het maken van aquarelverf van aardepigemten. Het maken van verf van ruwe pigmenten is een doelbewust proces dat extra tijd en geduld vraagt, maar het meer dan waard is. Het maken van verf op zich wordt een meditatieve reis, waarbij een diepere verbinding ontstaat met de kleuren die ik gebruik. Bovendien zijn de  tinten en de structuur van de verf uniek, en geven een extra dimensie aan het schilderij.

Gedurende het creëren van deze schilderijen was er een samenwerking tussen het overgeven aan de vloeibaarheid van de aquarelverf en het samenvoegen van abstracte en semi-realistische elementen.

Het was niet meer dan passend dat deze collectie schilderijen dienen als een herinnering aan de kracht van verwondering.

Liefs,

Eva

De schoonheid van zelfgemaakte aquarelverf

ligt in het proces zelf and in de schoonheid van de kleuren en structuren.

 

All artwork is the sole property of Art&Eva. All artwork is held under copyright (even after purchase). The images, illustrations, artwork and the content of the website, may not be copied, collected or used for personal or professional gain without the written permission from Art&Eva.

We care about your privacy. We use cookies and similar technologies to provide the best experience on our website. View Privacy Policy.
Akkoord -->