\

Een eigen veerkrachtverhaal in jouw praktijk

Een eigen veerkrachtverhaal in jouw praktijk

Van doorsnee praktijk naar een professioneel praktijk met een eigen boek.

Als kindercoach, kindertherapeut of psycholoog help je kinderen en hun ouders/verzorgers met veel liefde en passie. Je hebt veel kennis en ervaring die je succesvol inzet om de kinderen te ondersteunen. Toch lopen processen soms (tijdelijk) vast of stroef of soms hebben de kinderen iets extra’s nodig. Als hulpverlener met een groot hart ben je steeds weer op zoek naar: hoe kan ik de kinderen en hun ouders nog beter ondersteunen?

Soms heb je een duidelijke expertise, maar ook zonder duidelijke expertise ontmoet je veel kinderen met eenzelfde hulpvraag. Je wilt hier iets mee. Enerzijds om je verder te profileren maar ook te professionaliseren. Je hebt kennis genoeg en vraagt jezelf af: hoe kan ik dit op een goede en leuke manier uitdragen?

Maak gebruik van de wereld van verhalen en profileer jezelf rondom een bepaald thema en professionaliseer je praktijk. Je krijgt van mij een veerkrachtverhaal op maat, vormgegeven in een echt boek.

Hoi, ik ben Eva

Speltherapeut, illustrator en schrijver van veerkrachtverhalen. Ik ben oprichter van Joukie en heb al vele kinderen en ouders mogen ondersteunen in hun veerkracht, zodat de kinderen zich gelukkig en blij voelen.

Ik help kinderen en hun ouders met het aanbieden van spelmaterialen en veerkrachtverhalen op maat om de kinderen te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling.

Met de veerkrachtverhalen op maat maken we samen dé metafoor die de kinderen uit jouw praktijk helpt om zijn of haar uitdaging of probleem te overwinnen.

“Wow wow wow, wat is dit ge-wel-dig gaaf. Ik heb het hele proces van de totstandkoming als heel ontluikend ervaren.
Voor mij zijn mijn kinderen spiegels. Als ouder loop je tegen bepaalde thema’s aan met je eigen kinderen, bewust en/of onbewust. Het verhaal dat Eva heeft ontwikkeld, met de prachtige illustraties erbij, naar aanleiding van een uitgebreide telefonische intake was spot-on. Ook al zou je denken van wel, bepaalde voor de hand liggende observaties binnen de gezinsdynamiek zijn echt niet altijd zichtbaar, als je er middenin zit. Maar Eva’s observaties en ‘verbindingen’ gaan nog verder. In het verhaal dat Eva heeft gemaakt komen meerdere persoonlijke onderwerpen aan bod. En dat betekent automatisch dat het verhaal ook raakt. Bewust en onbewust. Onze zoon voelde zich er heel erg aangetrokken door en ging naar aanleiding van het verhaal open vragen stellen. Soms pas na een paar dagen. Langzaam leek het alsof er een lichtje ging branden. Het verhaal is heel diepgaand, en elke keer als we het verhaal lezen halen we er iets anders uit. We ervaren het product als heel ondersteunend, waardevol en liefdevol.
Wij hebben de mooie illustratie een plekje in huis gegeven, zodat het een ijkpunt is om bij bepaalde onderwerpen en/of gedachtes stil te staan.

Veerkrachtverhalen zijn veel meer dan ‘alleen’ een verhaal.”

Moeder van M. 

Werkwijze

w

Stap 1 Contact

Om een veerkrachtverhaal B2B te maken, is het belangrijk om met elkaar te verbinden. In een (online) afspraak brengen we in kaart wat de situatie is, je wensen en het doel van het veerkrachtverhaal B2B. We bekijken verschillende opties voor een boek.

j

Stap 2 Ontwerpen

We maken het veerkrachtverhaal B2B, de illustraties voor jouw praktijk. Dit wordt eventueel aangevuld met informatie over jouw praktijk of vakgebied. Ik neem je mee in dit proces. Als het verhaal helemaal af is, laat ik de tekst redigeren. Hiermee worden de spel- en taalfouten er uitgehaald.

Stap 3 Het boek

Alle teksten en illustraties worden gedigitaliseerd tot één geheel. Na akkoord wordt deze gedrukt en opgestuurd.

Een Veerkrachtboek In Jouw Praktijk is voor jou als je:

 • Kinderen en ouders extra wilt ondersteunen aan het begin, gedurende of aan het einde van een traject bij jou.
 • Gelooft in de kracht van verhalen, eventueel aangevuld met oefeningen of informatie uit jouw vakgebied.
 • Je wilt profileren rondom een bepaald thema.
 • Je praktijk wil professionaliseren doormiddel van een boek.

“Heel mooi verhaal met enorm veel herkenbaarheid in de thematiek.

Ik kan eruit halen dat je je inleeft in het kind, de ouders, de thematiek, het dier, naamgeving van het dier, het klopt en sluit aan op elkaar.

Heel zorgvuldig, verzorgd en liefdevol geschreven. Ik kan eruit opmaken dat je er veel tijd en aandacht in stopt.“

liefs, Ruben

Een veerkrachtboek:

 • Als extra mogelijkheid voor een coaching of therapiesessie.
 • Voor de start van een traject om een veilige werkrelatie op te bouwen.
 • Gedurende een traject als extra ondersteuning of als een proces (dreigt) vastloopt.
 • Aan het einde van een traject om het kind te ondersteunen bij de groei is hij of zij heeft doorgemaakt.

Na onze samenwerking heb jij:

 • Een echt boek in handen
 • Met een veerkrachtverhaal voor de kinderen in jouw praktijk
 • Eventueel aangevuld met oefeningen uit jouw vakgebied
 • Eventueel aangevuld met informatie over jouw praktijk
 • Een extra mogelijkheid om de kinderen en zijn of haar ouders te ondersteunen
 • Een eigen boek waarmee je jezelf profileert en professionaliseert 

“Wij hebben (bijna) alle veerkrachtverhalen. Het zijn mooie verhalen die ik mijn kinderen voorlees voordat ze gaan slapen. De verhalen lezen heel gemakkelijk, en mijn kinderen bestuderen ondertussen de prachtige illustraties. In de verhalen zitten emotionele thema’s verpakt die een (levens)boodschap meegeven. Elke keer als ikzelf hetzelfde verhaal lees, valt mij weer iets ‘nieuws’ op. Mijn kinderen worden er rustig van en gaan verdiepende vragen stellen. Dit levert mooie gesprekken op.”

Aurora

De mogelijkheden

“Met de prachtige, beeldende illustraties weet Eva van Asperen emoties zodanig weer te geven dat iedereen deze direct herkent en voelt. De illustraties begeleiden het spel en de verhalen die kinderen kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Het verhaal over Stampertje is hartverwarmend. De producten werden vlot geleverd en waren met zorg en aandacht ingepakt.

Een grote aanrader!”

Sanna

Veelgestelde vragen

Is betaling in termijnen mogelijk?

Ja, het is mogelijk om in 4 termijn te betalen. 

Hoeveel illustraties worden er gemiddeld gebruikt in boeken. 

Dit verschilt heel erg per (soort) boek. Bij veel prentenboeken moet je denken aan ongeveer 16 illustraties. 

Kan ik feedback geven op het verhaal?

Gedurende het schrijfproces houden we contact met elkaar. Ik schrijf een stuk, waarop je vervolgens feedback kan geven. Hierna schrijf ik weer verder. Zo creëren we een verhaal waar we allebei volledig achterstaan.

Hoe wordt het boek gedrukt?

Ik ben uitgegaan van een boek met een soft of hardcover tussen de 25 en 40 pagina’s, full colour met een formaat tussen de A5 en A4. Maar alles is natuurlijk mogelijk (kleiner, groter, verticaal, horizontaal, vierkant) etc.

Wat als ik nog meer wensen heb? 

Als je specifieke wensen hebt, kunnen we altijd in overleg. Uiteindelijk moet het een boek zijn waar je helemaal achter staat.

Is het boek rechtenvrij?

Aan dit product zit een exclusieve licentie. Het is gemaakt voor jouw eigen gebruik. Bijvoorbeeld om aan de kinderen in jouw praktijk voor te lezen of te geven. In principe houdt dat in dat ik het werk niet aan anderen zal licentieren of ergens anders zal laten publiceren. Binnen de licentie zijn afspraken gemaakt in hoeverre ikzelf het werk nog mag gebruiken, bijvoorbeeld in mijn portfolio. En welke afspraken er zijn op het moment dat je het boek wilt gebruiken voor verkoop.

Grab 10% discount

Subscribe to my list to save 10% off your first order and get early acces, announcements, deals and behind the scenes.

We care about your privacy. We use cookies and similar technologies to provide the best experience on our website. View Privacy Policy.
Akkoord -->