\

‘Ik vind het spannend. Ik ben niet bang.’

Hij benoemt regelmatig dat het spannend is en maakt hierin een onderscheid met bang voelen. Soms zijn dingen spannend omdat het nieuw is of zijn fantasie met hem op de loop gaat. Soms zijn dingen spannend omdat hij een gek gevoel heeft in zijn buik of juist omdat hij denkt dat hij iets niet kan.

Naast dat er vaak sprake is van gezonde spanning. Vind ik het vooral knap en fijn dat hij het verschil tussen bang en spannend, deze nuance in emoties, kan benoemen.

Het leren herkennen, erkennen en benoemen van emoties is belangrijk. Het kunnen voelen wat er in je lijf gebeurt, hier woorden aan kunnen geven, geeft een gevoel van controle. Het kind krijgt meer grip op zijn binnenwereld.

Er zijn verschillende manieren om spelenderwijs stil te staan bij de opbouw en afbouw van spanning, zoals met het spel boom boom balloon. Wie kent dit spel? Of staat op andere manieren spelenderwijs stil bij de opbouw en afbouw van spanning?

We care about your privacy. We use cookies and similar technologies to provide the best experience on our website. View Privacy Policy.
Akkoord -->