\

De afgelopen weken krijg ik een aantal keer de vraag “wat kan ik doen met een A4-print?” Een A4-print is een veelzijdig formaat dat je op verschillende manieren kunt inlijsten en ophangen om een uniek statement te maken in je interieur. Dus tijd voor drie eenvoudige manieren om je A4-print nog beter tot zijn recht te laten komen.

1. Artprint inlijsten op de klassieke manier

Het kiezen voor een mooie wissellijst is altijd een mooie en tijdloze keuze. Het zorgt ervoor dat je print netjes blijft en beschermd wordt, en de aandacht nog beter naar het kunstwerk gaat.

Stappen voor het inlijsten van een print:

  • Kies de juiste lijst: Kies een wissellijst die past bij de stijl van je artprint en je interieur. Een dunne, zwarte of witte lijst geeft veelal een strakke en moderne look. Een houten lijst geeft vaak een traditionele of warme uitstraling.
  • Gebruik een passe-partout: Een passe-partout zorgt ervoor dat je artprint niet tegen het glas komt, en kan je print extra diepte geven. Passe-partouts vind je in allerlei kleuren. Kies voor een passe-partout waarbij de kleuren en de lijst elkaar aanvullen en het kunstwerk niet overheersen.
  • Ophangen: Hang de ingelijste print op ooghoogte of als onderdeel in een gallery wall.

 

2. Artprint ophangen met een minimalistische posterhanger

Een posterhanger is een moderne en minimalistische manier om je A4-print op te hangen. Hiermee kan je de artprint op een stijlvolle manier ophangen, maar ook snel veranderen, indien gewenst.

Stappen voor het gebruik van een posterhanger:

  • Kies een posterhanger: Er zijn verschillende soorten posterhangers te vinden, van hout tot metaal. Kies voor een posterhanger die past bij je artprint en interieur. Houten posterhangers geven een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl metalen hangers eerder een strakke en industriële look geven.
  • Bevestig je print: De artprint kan je gemakkelijk tussen de magnetische strips van de hanger schuiven of klemmen. Zorg ervoor dat je print recht hangt en goed vastzit.
  • Ophangen: Veelal zit aan de posterhanger een touw of lint, zodat de posterhanger met print gemakkelijk op te hangen is.

 

3. Losse print op een plank

Het plaatsen van een losse print op een plank is een leuke en flexibele manier om je artprint te tonen. Het geeft je de vrijheid om regelmatig van kunstwerk te wisselen zonder gaten in de muur te hoeven maken.

Stappen voor het neerzetten van een losse print:

  • Kies een geschikte plank: Gebruik een eenvoudige, stijlvolle plank of een fotolijstplank die breed genoeg is. Zorg ervoor dat de plank stevig aan de muur is bevestigd.
  • Stijlvol neerzetten: Zet je A4-print op de plank en combineer het met andere elementen, zoals kleine planten, kaarsen of fotolijstjes. Dit creëert een dynamische en persoonlijke presentatie.
  • Mix en match: Speel met verschillende prints, hoogtes, texturen en andere elementen voor een interessante en gevarieerde compositie.

Of je nu kiest voor het inlijsten van de print, een minimalistische posterhanger of een losse print op een plank, de manier waarop je je kunst presenteert kan een waardevolle invloed hebben op je interieur en gevoel in huis. Experimenteer en ontdek wat het beste werkt voor jouw ruimte.

Ben je op zoek naar een mooie artprint die rust uitstraalt? Hier vind je de huidige collectie artprints van hoogwaardige museumkwaliteit (giclée prints).

We care about your privacy. We use cookies and similar technologies to provide the best experience on our website. View Privacy Policy.
Akkoord -->