\

Terug naar 2012, het jaar dat ik met mijn speltherapiepraktijk begon. Heel lang heb ik gezocht naar en getwijfeld over een naam. En hoewel Joukie niet meteen heel duidelijk is, is de naam voor mij wel duidelijk en waardevol tegelijkertijd.

De naam Joukie verwijst naar Jouke, de naam van mijn overleden vader. Het heeft dus een emotionele waarde, maar de betekenis (metafoor) vond ik ook even waardevol en passend bij mijn praktijk.

De naam Joukie staat namelijk symbool voor de boog van taxushout. Taxushout is sterk en elastisch, waardoor het hout zeer geschikt is om bogen te maken. Dit staat symbool voor de veerkracht die kinderen hebben, die kunnen groeien en ontwikkelen met vallen en opstaan. Hoe vaak verbazen wij ons over hoe kinderen met bepaalde situaties om gaan, met hoeveel veerkracht ze hun eigen oplossingen kunnen vinden. Echter om een boog te maken, kan er begeleiding en ondersteuning nodig zijn. Ook kinderen hebben deze begeleiding en ondersteuning nodig. Als volwassenen hebben wij hier een belangrijke rol in.

We care about your privacy. We use cookies and similar technologies to provide the best experience on our website. View Privacy Policy.
Akkoord -->