\

Zeg hallo tegen de 5 kunstbenodigdheden waar ik niet zonder kan:

  1. PapierIk heb verschillende soorten papier uitgeprobeerd, en hoewel ik soms nog steeds een ander type test, heb ik meestal achteraf spijt. Vooral bij aquarel is het type papier een belangrijke factor voor het succes van het schilderen.
    Het papier dat ik geweldig vind, heeft een mooie structuur en goede stevigheid. Ik kan gummen, verf relatief eenvoudig opnieuw activeren en gedeeltelijk verwijderen. Bovendien kan ik schilderstape probleemloos verwijderen zonder het papier te beschadigen.
    Fabriano Artistico is misschien niet het meest voordelige papier, maar het is elke cent waard.
  2. PenselenMijn voorkeur gaat uit naar synthetische penselen omdat ze duurzamer zijn én langer meegaan. Momenteel zijn mijn favoriete aquarelpenselen de Princeton Neptunes en de Princeton Velvet Touch. Ze zijn zacht en kunnen veel water en verf vasthouden. Daarnaast hebben de ronde penselen een fijne punt, wat ik zelf heel fijn vind om mee te werken.
  3. KneedgumSoms schets ik graag op papier om los te komen, maar meestal maak ik mijn schetsen op de iPad. Op de iPad is het nu eenmaal veel gemakkelijker en sneller om delen te verwijderen en aan te passen. Nadat ik een schets heb gemaakt, maak ik een transfer naar het papier/canvas. Vanaf dat moment is de kneedgum mijn ‘way to go’ om de tekenlijnen te verzachten, zodat ze niet meer zichtbaar zijn onder de (transparante) verf.
  4. SchilderstapeIn het begin maakte ik de fout om schilderstape van een goedkope winkel te gebruiken. Tape is tape toch? Na urenlang gedoe, tape die niet loskwam, te snel scheurde of het papier beschadigde, stapte ik al snel over op tape van de kunstenaarswinkel. De Nippon – Gold aquareltape vind ik fijn, maar er zijn meerdere merken.
  5. Witte verfOm die ene highlight toe te voegen of dat deel van het schilderij bij te werken, kan ik niet zonder witte verf. Ik gebruik twee soorten: Winsor & Newton White Gouache en Dr. Ph. Martins Bleed Proof White. Beiden zijn goed te gebruiken, op waterbasis en niet watervast.

We care about your privacy. We use cookies and similar technologies to provide the best experience on our website. View Privacy Policy.
Akkoord -->